KALVARIJA MLADE AMERIKANKE

Ostala paralizirana nakon konzumiranja sintetičke marihuane

07.02.2013 u 15:16

Bionic
Reading

Ne sluteći zlo, mlada Amerikanka kupila je sintetičku marihuanu na jednoj benzinskoj postaji. Pozlilo joj je petnaest minuta nakon što je povukla prvi dim

Nevjerojatnu kalvariju proživjela je 16-godišnja Amerikanka Emily nakon što je konzumirala sintetičku marihuanu, tzv. potpurri, koju je kupila na benzinskoj postaji. Već 15 minuta nakon prvog povučenog dima nesretna djevojka počela se osjećati iznimno loše. CNN piše da ju je jako zaboljela glava pa je svom dečku kazala da ide malo prileći. No tada je uslijedio pravi šok. Emily je dobila nekoliko moždanih udara nakon kojih je postala iznimno agresivna. Počela je nekontrolirano mokriti i zalijetati se u zidove, a agresivno ponašanje bilo je popraćeno i nizom halucinacija. Roditelji su je odveli u bolnicu gdje su liječnici ustanovili da joj je stanje iznimno loše. Nije im preostalo ništa drugo negoli kod Emily izazvati umjetnu komu. Tek tada mogli su provesti testove na mozgu i ustanoviti što se događa.

Otkriveno je da su moždani udari u djevojčinu mozgu izazvali upalu krvnih žila zvanu vaskulitis. Njene su moždane arterije i vene bile pune ožiljaka, zadebljane i sužene pa je protok krvi postao ograničen i usporen. Liječnici su joj hitnom operacijom uspjeli spasiti život, no mozak joj je pretrpio oštećenja koja nisu ulijevala nadu da će Emily ikada moći normalno funkcionirati kao ni da će prepoznati ikoga iz svoje okoline. Neutješni roditelji tada su je odlučili isključiti s aparata za održavanje na životu. Unatoč tome djevojka je preživjela i nakon nekoliko dana majci rekla da je voli. Stetan je to završetak, koliko može biti, no posljedice su tu, paraliziranost će joj obilježiti ostatak života.

Potaknuti Emilynom nepažnjom, njezini roditelji osnovali su udrugu 'Sintetička svijest za Emily' s ciljem informiranja roditelja i djece o mogućim posljedicama uzimanja droga i alkohola. Nadaju se da će barem nekom mladiću ili djevojci pomoći da izbjegne sudbinu njihove kćeri.