KOSOR NAJAVILA

Osniva se poseban odbor za doček Benedikta XVI

30.10.2010 u 19:17

Bionic
Reading

Dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, važna je vijest ohrabrenja, nade i potpore, ali i velik povijesni događaj, izjavila je danas predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, nakon polaganja vijenaca u povodu blagdana Svih Svetih na zagrebačkom groblju Mirogoj

Premijerka Kosor najavila je i osnivanje državnog odbora, koji će organizirati dolazak Svetoga Oca u posjet Hrvatskoj u prvoj polovici 2011. godine, te naglasila kako se dva važna događaja za Hrvatsku poklapaju - dolazak Svetoga Oca i trenutak završetka pregovora za ulazak Hrvatske u EU.

Naglasila je kako je Sveta Stolica dala potporu Republici Hrvatskoj u trenutku osamostaljenja, veliku i važnu poruku u trenutku kada je priznala Hrvatsku, ali isto tako veliku i važnu potporu Hrvatskoj na europskome putu.

Premijerka Kosor rekla je i kako je početkom ove godine Sveti Otac osobno dao potporu sporazumu Pahor-Kosor, sklopljen s Republikom Slovenijom u vezi s razgraničenjem, odnosno rješavanjem graničnog pitanja i odvajanjem tog pitanja od hrvatskih pregovora za ulazak u EU.

Izražavajući radost zbog dolaska Svetoga Oca predsjednica Vlade RH je istaknula kako je "to velika i važna vijest za sve hrvatske građana i građanke te sve vjernike u Hrvatskoj".