svih 11

Osječkog gradonačelnika dočekale ostavke pročelnika, Radić: Zahvaljujem im na tome

10.06.2021 u 08:25

Bionic
Reading

Novoizabranom osječkom gradonačelniku Ivanu Radiću na stol su stigle pisane ostavke svih 11 gradskih pročelnika

Ivana Radića, novoizabranog osječkog gradonačelnika, dočekale su ostavke svih 11 pročelnika gradske uprave iz administracije njegova prethodnika Ivana Vrkića.

'Svi su mi pročelnici gradskih odjela stavili svoje funkcije na poslovima koje su obavljali na raspolaganje i na tome im zahvaljujem', potvrdio je za Glas Slavonije osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Svaki od njih razgovarat će s gradonačelnikom, a na kraju će razmotriti hoće li pristati na ponuđene im opcije. 

Radićev zamjenik Dragan Vulin nakon prvog radnog kolegija s nasljeđenim pročelnicima gradskih odjela i sastanka s direktorima gradskih poduzeća, rekao kako je svaki pročelnik predstavio svoj resor, koja su njegova zaduženja i nadležnosti kao i koji su projekti u provedbi te u kojoj su fazi. 

'Zamolio sam ih i rekao im da od njih na neki način očekujem, i smatram da bi to bilo korektno, da podnesu ostavke na poslove koje obavljaju. Očekujem da to učine pisanim putem gradonačelniku. Naime, na taj će način, tamo gdje gradonačelnik smatra da ima potrebe, omogućiti raspisivanje javnog natječaja za ta pročelnička mjesta', rekao je Vulin za Glas Slavonije početkom tjedna.

Vulin je objasnio tada kako davanje ostavki ne znači da netko od njih neće ostati na pročelničkoj funkciji i dalje. Dodao je kako je to samo iskaz njihove korektnosti, kooperativnosti i dobre volje.