otvorena igrališta

Osječki Stožer: Izbjegavajte kontaktne sportove

05.05.2020 u 13:57

Bionic
Reading

Osječki dogradonačelnik i načelnik Gradskog stožera Civilne zaštite Boris Piližota pozvao je u utorak Osječane da dječja igrališta i sportske terene koriste uz pridržavanje mjera fizičkog distanciranja i izbjegavanje kontaktnih sportova

U izjavi za novinare Piližota je rekao kako je Nacionalni stožer Civilne zaštite jučer donio odluku po kojoj se dopušta korištenje dječjih i sportskih igrališta.

Očekujemo da iz Zavoda za javno zdravstvo dobijemo dodatne upute o uvjetima korištenja igrališta. Čim ih dobijemo, izvijestit ćemo javnost o tome. Do tada je preporuka Gradskog stožera Civilne zaštite da se na sportskim igralištima izbjegavaju kontaktni sportovi jer se time krši pravilo vezano za održavanje fizičke distance, rekao je Piližota. Dodao je kako se na tim igralištima uklanjaju vrpce na kojima su bila upozorenja o zabrani korištenja.

Na novinarsko pitanje kada će biti demontirani štandovi koji su na sajamskom prostoru Pampasu, u sklopu kojeg je i streljana, ostali nakon Osječkoga proljetnog sajma u ožujku, Piližota je odgovorio kako je tu riječ o zatvorenom prostoru.

'Za sada je dopušteno korištenje vanjskih igrališta kojima upravlja gradska tvrtka Športski objekti. Nacionalni stožer još nije donio odluku kada će se i uz koje epidemiološke mjere koristiti zatvoreni sportski objekti. Tamo se nalazi streljana, ali za sada nemamo nikakve odluke Nacionalnog stožera vezane za njezino otvaranje', zaključio je Piližota.