NAGRADA 2.000 KUNA

Osječki lovci na glave traže POW-a

25.01.2013 u 17:31

Bionic
Reading

Jedan, a po svemu sudeći, nerazumni građanin danima uporno ispisuje besmislenu poruku 'POW' po fasadama u Osijeku. Međutim, sada mu nijedan Osječanin ne bi htio biti u koži, jer je za njim raspisana potjernica – nagrada za bilo kakvu informaciju je 2.000 kuna

Istražni obruč više nadležnih institucija mu je na tragu, saznajemo od Filipa Glavaša, predsjednika Savjeta mladih Grada Osijeka, koji je pokrenuo ovu akciju.

Glavaš objašnjava da je savjet odlučio novcem nagraditi prijavitelja, jer vandal već dulje operira gradom, potpisuje se s 'POW' na javnim i privatnim površinama, ali nadležna tijela nisu ga uspjela pronaći.

'Prema našim saznanjima, preko 30 građana prijavilo je istu osobu, po čijim prijavama policija sada postupa. Kada policija utvrdi počinitelja, Savjet mladih isplatit će nagradu osobi koja je prva prijavila počinitelja', poručio je Glavaš.

Do konačnog stajanja na njegov rep areal nemilog 'POW-a' proširio se gotovo cijelim gradom. Od Juga II do središnjeg trga, čak i nedavno obnovljenog Trga Slobode na koji je gradska vlast potrošila 24 milijuna kuna poreznih obveznika.

Tjeralica za 'POW-om' nije prva ovakva akcija Savjeta mladih vezana uz borbu protiv vandalizma.

'Pretprošle godine smo također raspisali nagradu onome tko otkrije vandala koji je uništio željeznički nathodnik. Nedugo zatim, počinitelj je otkriven, a osoba koja je dala ključne informacije za pronalazak počinitelja željela je za javnost ostati anonimna, a nagradu u iznosu od 1.000 kuna odlučila je donirati Azilu za napuštene životinje u Nemetinu', dodao je Glavaš.