(ne)obična podrška

Osječani Vatrenima poklonili Butre, doživotne karte za gradski prijevoz

11.07.2018 u 14:49

Bionic
Reading

Osječani su umjesto poruke Vatrenima uoči polufinalnog okršaja s Englezima poklonili doživotne karte za javni prijevoz u gradu na Dravi. Popularna Butra, elektronička prijevozna karta, upravo obilježava svoj deseti rođendan, a u osječkom Gradskom prijevozu putnika tom su ju prilikom darovali hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji

'Jednako tako kao što smo ponosni na našu tradiciju javnog prijevoza u Osijeku, koji je prvi u ovom dijelu Europe imao tramvaj, danas smo ponosni na našu hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ovim ih činom želimo pozdraviti i poželjeti sve najbolje u polufinalnoj utakmici koja je pred njima. Po povratku u domovinu u Osijeku ih sve čekaju njihove Butre', poručio je direktor GPP-a Mario Šapina.

Ta osječka gradska tvrtka ove godine obilježava desetu obljetnicu postojanja svoje elektroničke karte, popularne Butre. Naziv je dobila prema prvim slovima iz dviju riječi, BUs i TRAmvaj, ali je on istovremeno usko povezan s tradicionalnim osječkim žargonskim nazivom za lijepu djevojku.

'Kada su 2016. godine princ Charles i vojvotkinja Camilla, prilikom posjeta Hrvatskoj, posjetili i naš grad, dio njihovog obilaska upriličen je i javnim gradskim prijevozom, odnosno tramvajem. Kako smo tada doznali, pripadnici kraljevske obitelji do tada se nikada nisu vozili javnim prijevozom, pa je to bila prilika da im uručimo naše elektroničke prijevozne karte – Butre, jer ne priliči da se princ i vojvotkinja voze bez karte', rekla je voditeljica marketinga osječkog GPP-a Sanja Mršo.

  • +6
Uređivanje u osječkim tramvajima za doček Nove godine Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX