MAXTV PRVA LIGA

Osijek s igračem manje do boda protiv Lučkog

06.04.2012 u 20:22

Bionic
Reading

Nogometaši Lučkog i Osijeka odigrali su utakmicu 25. kola MAXtv Prve lige bez pobjednika 2:2. Domaćini imaju zašto žaliti jer su dva puta vodili i imali su igrača više, no na kraju ipak nisu uspjeli doći do pobjede. Zbog toga Lučko već sada može polako pakirati stvari za odlazak u niži rang

Domaćini su poveli u 27. minuti kada je Raka u kaznenom prostoru Osijeka srušio Lukačević. Sarić je bio izvođač jedanaesterca, no gostujući golman mu je obranio prvi pokušaj. Naime, sudac Svilokos je iz opravdanog razloga tražio da se jedanaesterac ponovi jer isključeni Lukačević nije izašao s terena. U ponovljenom pokušaju Sarić je bio siguran.

Pred sam kraj prvog dijela Osijek je iznenadio preko Peroševića koji je domaćeg golmana matirao iz slobodnog udarca. Lučko je drugi put došlo u vodstvo u 71. minuti kada je nakon lijepe akcije strijelac bio Rak. Imali su domaćini priliku postići još jedan gol, no u 79. minuti, iako je bio sam pred golmanom Vargićem, Šarić je pucao točno u njega.

I onda je stigla kazna za Lučko. Mislav Leko, koji je netom prije ušao u igru zaradio je jedanaesterac, a siguran s bijele točke je bio Perošević

Lučko se ovim porazom  praktički oprostio od prve lige, dok je Osijeku ovaj bod zlata vrijedan u borbi za ostanak.

U drugoj utakmici 25. kola odigranoj u petak, u derbiju sredine ljestvice vinkovačka Cibalija slavila je na gostovanju kod Lokomotive 2:1. 'Lokosi' su poveli već u petoj minuti kada je iz jedanaesterca siguran bio Kramarić, no Kresinger je već u 18 minuti izjednačio da bi Bartolović u 39. minuti pogodio za slavlje i puni plijen vinkovačke momčadi.