FINALE KUPA

Osijek i Dinamo dolaze s 'nulom' na uzvrat u Zagreb

02.05.2012 u 20:50

Bionic
Reading

U prvoj utakmici finala hrvatskog nogometnog kupa Osijek i Dinamo odigrali su u Gradskom vrtu 0:0

U prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa, pred 8.000 gledatelja, Osijek i Dinamo odigrali su zanimljivu utakmicu visokog ritma s nekoliko prilika s obje strane. Nažalost, samo su oni bili sretnici koji su vidjeli utakmicu jer po prvi puta u povijesti finale hrvatskog kupa nije bilo vidljivo na malim ekranima. HTV-u na čast!

Osijek je sjajno krenuo u utakmicu, a već u prvoj minuti možda i budući 'bundesligaš' Anton Maglica opasno je pucao, no Kelava je bio siguran. S druge strane zaprijetio je Sammir u najboljoj šansi 'modrih' u prvom dijelu. Sammirov volej obranio je golman Osijeka.

Možda i najbliže pogotku bio je napadač Dinama Fatos Beqiraj koji je u 79. minuti opalio s dvadesetak metara i pogodio vratnicu.

Prvu utakmicu finala kupa na tribinama Gradskog vrta pratili su i čelnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) predvođeni predsjednikom Vlatkom Markovićem i glavnim tajnikom Zorislavom Srebriće, te izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić sa suradnicima. U uvertiri utakmice kadeti Osijeka osvojili su Kup pobjedom protiv Hajduka 1:0.

Uzvratni susret je 9. svibnja u Zagrebu na stadionu Maksimir.

Dinamo je rekorder sa 11 naslova pobjednika kupa, dok Osijek lovi drugi naslov pobjednika kupa nakon što je slavio 1999. godine.