HAK UPOZORAVA

Orkanska bura zatvorila autocestu!

15.05.2014 u 08:09

Bionic
Reading

Zbog orkanske bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet, a državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Na Jadranskoj magistrali D8 od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A1 kroz tunel Grič i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Do 17. svibnja zbog radova na rekonstrukciji raskrižja ulice Savezne Republike Njemačke i D30 Velikogoričke ulice u Zagrebu u zoni čvora Buzin vozi se dvosmjerno zapadnim kolnikom. Na čvoru Buzin nije moguć ulazak na zagrebačku obilaznicu A3 u smjeru čvora Lučko. Zbog gužvi vozačima se preporuča obilazak preko čvora Kosnice ili Sisačka cesta – ulica Dr. L. Naletilića – Remetinečka cesta.

Zbog radova zatvorene su ceste: D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek, D512 Makarska-Ravča na predjelu Stupica, D22 Možđenec-Sudovec, D30 dio Zagrebačke ulice u Petrinji, D50 kod nadvožnjaka Janjče, D57 Vukovar-Orolik, D75 Kanegra-Kolombanija, D205 Klanjec-Dubrovčan, D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini D36.

Zbog izlijevanja rijeke Mure zatvoren je granični prijelaz Sveti Martin na Muri za pogranični promet. Zbog radova, za teretna vozila zatvoreni su granični prijelazi Ilok, do 10. lipnja i Kamensko, do 19. svibnja. Kamionski promet je preusmjeren na granični prijelaz Vinjani Donji.

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split. Otkazana je međunarodna linija Bari-Dubrovnik.