NEVRIJEME U DALMACIJI

Orkanska bura lomila stabla, raspirivala požare

31.12.2014 u 11:29

Bionic
Reading

Zbog orkanske bure koja već danima puše na području Splita i lomi grane, ruši stabla i raspiruje požare, vatrogasci su proteklog dana i noći imali pune ruke posla, doznaje se u srijedu ujutro u Vatrogasno-operativnom centru Split

Poslije 23 sata ugasili su požar u Promajni kod Dječjeg sela, gdje je vatra nošena burom spalila pet tisuća četvornih metara mlade borove šume, a nakon toga su intervenirali u Kaštel Sućurcu, gdje je oko 4 sata buknuo u predjelu Marabuja. Sat vremena kasnije je vatra lokalizirana, a u gašenju je sudjelovalo devet postrojbi sa 16 vozila i 41 vatrogascem. Požarište se sanira.

U utorak poslijepodne vatrogasci su ispilili i uklonili viseću granu u Njegoševoj ulici kako ne bi pala na prolaznike, zatim i veliku granu koja je u Ulici Račkoga pala na telefonski kabel. U središtu Splita su morali ukloniti ledenice koje su visile sa stropa na sjevernom ulazu u tunel Marjan.

U Tučepima su vatrogasci više od dva sata pilili pale borove, a brački vatrogasci su u Postirama uklanjali bor koji je pao na prometnicu.

Gasili su i nekoliko manjih požara - dva u Splitu i jedan Žrnovnici.