PRIPREMA ZA BRUXELLES

Oreškovićeva vlada održala još jednu, valjda zadnju sjednicu

17.10.2016 u 13:34

Bionic
Reading

Vlada Tihomira Oreškovića održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je usvojila stajališta RH za sastanak Europskog vijeća, koji će se održati 20. i 21. listopada u Bruxellesu

'Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju', priopćila je Vlada.

'Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor', stoji u priopćenju iz Vlade.