pozitivan iskorak

Orešković: Svim srcem navijam da se u Zagrebu dogodi nešto dobro, da se počne čistiti sve ono što se nataložilo kroz ovo Bandić-HDZ vrijeme

21.06.2021 u 17:55

Bionic
Reading

'Vjerujem da će na kraju to sve skupa biti jako dobro, to govorim na temelju onog što znam o Ivici Puljku. On je osoba iznimnog strpljenja, spreman je na dijalog, pristupa otvoreno s izrazitim uvažavanjem sugovornika', osvrnula se saborska zastupnica Dalija Orešković na nekonstituiranje Gradskog vijeća Splita ističući kako je Puljku interes Splita na prvom mjestu

'Očito da nećemo imati situaciju u kojoj gradonačelnik može baš sve jer ima svoju vlastitu političku većinu u Vijeću. U tome vidim za demokraciju jedan pozitivan iskorak, jedan dobar kontrolni model, a ako se jasno kaže što se sa Splitom želi postići u ove četiri godine i što Puljak i Vijeće žele ostaviti nakon sebe, vjerujem da će se do dogovora doći lakše', rekla je saborska zastupnica Dalija Orešković gostujući na N1 televiziji gdje je komentirala nekonstituiranje splitskog Gradskog vijeća.

Orešković pozdravlja i prve poteze koje kao novi zagrebački gradonačelnik povukao Tomislav Tomašević.

'Svim srcem navijam da se u Zagrebu dogodi nešto dobro i da se počne čistiti sve ono što se nataložilo i nagomilalo kroz ovo Bandić-HDZ vrijeme', rekla je te dodala kako od Tomaševića očekuje da dokumentima ili na neki drugi način obrazloži dodatno, ako je potrebno potez oko imenovanja u Upravi Holdinga koji je naišao na kritike. 

'Ako je ovaj potez spriječio takvu situaciju, mislim da je to zaštita javnog interesa. Natječaja će biti, mogu se raspisati u bilo kojem trenutku', kazala je. 

Osvrnula se i na izbor predsjednika Vrhovnog suda i kandidatkinju predsjednika Republike Zorana Milanovića, Zlatu Đurđević.

'Gotovo se može sa sigurnošću očekivati da ona neće biti izabrana i to nas dovodi u jednu vrlo ružnu situaciju u kojoj će nužno morati doći do novog javnog poziva koji će se ponovno očito odvijati u jednoj neodgovornoj i nezreloj svađi dva velika politička ega od kojih očito nijednom nije stalo do toga da se u hrvatskom pravosuđu potaknule neke promjene koje bi za svakog od nas građana to značilo bolje i učinkovitije pravosuđe', kazala je Orešković.