PONOVNO RADI POWERPOINT

Orešković se hvalisao investicijama, pa zavapio: Ne dam ostavku, priznao bih lažne optužbe!

10.06.2016 u 19:27

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Tihomir Orešković kazao je na današnjoj konferenciji za medije da ne misli odstupiti i smatra da se u Saboru mora obraniti od 'teških i lažnih optužbi koje mu je prikačio HDZ'

'Optužbe su lažne i teške i trebam se braniti. U Saboru će glasati, mislim da je to jasno', kazao je Orešković i dodao da što se tiče prijedloga HDZ-a da s Božom Petrovom, potpredsjednikom Vlade i šefom Mosta, podnese ostavku kako to ne može napraviti jer bi na taj način priznao krivnju za lažne optužbe radi časti i institucije premijera.

Upitan zašto ne misli odstupiti ako istraživanja pokazuju da sedamdeset posto građana traži izbore ponovio je da će 'Sabor će odlučiti o njegovoj sudbini i hoće li na izbore'.

Na pitanje zašto je prije tjedan dana tražio da ostavke podnesu njegova oba potpredsjednika Petrov i Karamarko kazao je da je to tražio zbog situacije i da Vlada više nije mogla funkcionirati.

'Više ovako nismo mogli funkcionirati i zato sam tražio ostavke. Od tada se dosta promijenilo. Petrov je bio spreman povući se, a Karamarko nije. U međuvremenu se dogodio moj opoziv i tu je Karamarko pokazao da nema moju podršku. Svima je jasno koje su promjene potrebne', istaknuo je Orešković.

Naglasio je da već dugo nije razgovarao s Karamarkom i da je on otvoren za razgovor.

Upitan da prokomentira optužbe da iz HDZ da je ispolitizirao SOA-u kazao je kako je to čisti spin.

Komentirao je i spekulacije prema kojima mu je Ivan Domagoj Milošević, glavni tajnik HDZ-a, nudio da bude jedan od ministara u novoj presloženoj Vladi.

'Nisam s Miloševićem pričao da budem jedan od ministara', kazao je premijer.

Veći dio konferencije za medije Orešković je posvetio prezentaciji u Powerpointu u kojoj se hvalio uspjesima i investicijama koje je njegova Vlada privukla u posljednjih nekoliko mjeseci.