MINISTAR BRANITELJA DO PETKA?

Orešković: Imamo kandidate za šefa SOA-e

09.03.2016 u 16:35

Bionic
Reading

Premijer Tihomir Orešković našao se u srijedu s predstavnicima braniteljskih udruga, a glavna tema bio je još nepostojeći novi ministar branitelja, prenosi N1

Premijer Tihomir Orešković nakon sastanka s braniteljima rekao je kako je zadovoljan dijalogom i 'feedbackom' kojeg je dobio, prenosi N1.

Tihomir Trešćec iz Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a rekao je da je zadovoljan sastankom s premijerom Oreškovićem i da su mu dali svoje prijedloge.

'Zahvaljujem se premijeru što nas je saslušao. Najvažnija je izrada novog zakona o braniteljima, rješenje zdravstvenih pitanja branitelja. Mi smo premijeru dali svoje prijedloge. Prvi korak je imenovanje ministra branitelja, ali i drugih osoba u ministarstvu', rekao je Trešćec.

Premijer je rekao kako će što prije probati odlučiti o ministru branitelja i da je njegov cilj to srediti do petka.

'Što prije, moj cilj je do petka. Jučer sam se našao s Milijanom Brkićem. Ja sam tražio prijedloge, dobio sam ih i s nekima ću se naći i razgovarati. Dobili smo dosta prijedloga, ne mogu reći sada točan broj. S jedno tri ili četiri ću sjesti i donijeti odluku', rekao je Orešković.

Orešković: Imamo kandidate za šefa SOA-e

Na pitanje zna li se tko će biti novi šef SOA-e premijer je samo rekao kako 'imaju kandidate'.

Orešković tvrdi da će unatoč tome što Brkić ima veliku podršku HDZ-a biti tretiran kao i svi drugi kandidati.

'Kad smo u početku krenuli, kad smo formirali vladu išli smo kroz proces da ćemo odabrati najbolju osobu. Tako će biti i s ministrom branitelja. Brkić sigurno ima dobre, pozitivne kvalitete, ali mora proći proces. Bitno je da čujem i vidim druge kandidate', poručio je premijer.

Također, premijer je rekao kako je proračun za branitelje isti kao i prošle godine, da ga nisu dodatno smanjivali.