PREMIJER ZADOVOLJAN AKTUALCEM

Orešković: Gospođa Pusićka ima potporu Vlade za UN

13.04.2016 u 15:31

Bionic
Reading

Premijer Tihomir Orešković zadovoljan je prvim aktualnim prijepodnevom, kazao je novinarima nakon kraja aktualca. Potvrdio je da Vesna Pusić ima podršku Vlade u utrci za čelno mjesto UN-a

Prvi aktualac nikada neće zaboraviti, kazao je Orešković novinarima nakon što je zajedno sa svojim ministrima odgovorio na sva zastupnička pitanja.

'Sami ste vidjeli, pitanja su bila široka i drago mi je da smo bili malo konkretniji', rekao je Orešković.

Iako mu SDP nije postavio nijedno pitanje, Orešković to ne vidi kao ignoriranje. 'Imao sam ja svoja pitanja, i to sedam. Svaka stranka može odlučiti koga će pitati, to je demokracija', rekao je Orešković.

Pojedini zastupnici u odgovorima su ga pitali i je li ih dobro razumio. 'Ovo je moje prvo iskustvo. Što god smo odgovorili i ako je bio odličan odgovor, znali smo koji će biti njihov odgovor. Možda nisam upoznat s cijelim temama nekih pitanja, ali zato imam ministre koji su dobro upoznati. Kao bivši financijaš sam možda tu malo jači, a imam ministre s kojima mogu surađivati i na koje ću se osloniti za neke dodatne informacije', rekao je Orešković.

Budilice koje je dobio od HNS-a komentirao je samo rekavši: 'Slatko.'

Upitan je li shvatio koja je bila poruka budilica, Orešković je kazao: 'Ne znam što je bila poruka. Mislim da sada ova Vlada radi i ne znam koju su poruku oni htjeli poslati. Naša poruka je jasna i jučer ste vidjeli poruku MMF-a, a ja kao bivši financijaš gledam brojeve i bitno mi je da idemo naprijed. MMF je opet potvrdio rast. I vrlo brzo ćete biti upoznati s onim što je od početka naš plan. Za tjedan dana ćete malo više čuti što namjeravamo pokrenuti i na koji način ćemo za 150 do 200 milijuna eura smanjiti dug'.

Novinare je zanimalo podržava li Vlada Vesnu Pusić u utrci za čelno mjesto u UN-u.

'Gospođa Pusićka ima podršku Vlade, tako da nećemo tu opservirati. To je diplomatska pozicija pa bih samo tu komentirao da se nadam, kad se gospođa Pusićka vrati iz New Yorka, da ćemo imati priliku malo sjesti i razgovarati o toj poziciji', rekao je Orešković.