KUZMANOVIĆ NA SLOBODI

Optuženi za ubojstvo Pukanića u Srbiji pušten iz zatvora

02.04.2012 u 18:53

Bionic
Reading

Milenko Kuzmanović, jedan od trojice protiv kojih se u Beogradu vodi sudski postupak za ubojstvo suvlasnika Nacionala, Ive Pukanića, i njegova suradnika Nike Franjića, pušten je iz pritvora, potvrdila je u ponedjeljak glasnogovornica uprave za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa Zorana Vučićević

Osim što je za Hinu potvrdila da je Kuzmanović pušten braniti se sa slobode, Vučićević je objasnila da ne može reći ništa o detaljima vezanim uz njegovo oslobađanje iz pritvora.

Pretpostavlja se da je sudsko vijeće posebnog odjela višeg suda u Beogradu dopustilo Kuzmanoviću braniti sa slobode nakon što je upisana hipoteka na nekretninu koju je on u nekoliko posljednjih ročišta, tražeći puštanje iz pritvora, ponudio kao jamstvo.

Milenka Kuzmanovića, skupa sa Sretenom Jocićem i Željko Milovanovićem, u Srbiji se tereti za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Optuženi su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu kojom su ubijeni Pukanić i Franjić.

Sudski postupak protiv njih trojice, kao beogradskog djela skupine optužene u Beogradu i u Zagrebu za ubojstvo Pukanića i Franjića, započeo je 20. travnja 2010. godine.

Kuzmanović je u pritvoru beogradskog Okružnog zatvora boravio otkako je uhićen potkraj svibnja 2009. godine.