razumio optužnicu

Optuženi za ubojstvo iz koristoljublja: Nisam kriv, to bi mogla napraviti samo životinja

13.06.2019 u 18:15

Bionic
Reading

Čitanjem optužnice i ispitivanjem svjedoka u četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje Karlu Vuksanu (28) kojeg tužiteljstvo tereti za teško ubojstvo Vere Jadan (78) iz koristoljublja, a on je u cijelosti odbacio krivnju i kazao da bi takvo što mogla napraviti samo životinja

''Optužnicu sam razumio i ne slažem se s njom, jer bi to samo životinja mogla napraviti svojoj susjedi koju poznaje cijeli život'', kazao je Vuksan.

Tužiteljica Dunja Pavliček je istaknula da Vuksana inkrimiraju brojni materijalni tragovi, uključujući i krv žrtve koja je nađena na njegovoj odjeći i obući.

Među saslušanim svjedocima bili su kćer i zet žrtve, a pročitani su i iskazi Vuksanovih poznanika koji su kazali kako im je optuženi slao poruke u kojima tvrdi da mu policija podmeće ubojstvo. Ti svjedoci su, uz to, kazali kako je Vuksan od njih tražio da policiji kažu kako ga nisu vidjeli ili da je u inkrimirano vrijeme bio na moru.

Prema optužnici, Vuksan je ubio Veru Jadan 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Nakon što je ušao u njenu kuću, Vuksan je ženu bacio na pod i izudarao rukama i tupim predmetom te joj je sjedio na prsima nakon čega je na mjestu preminula.

Vuksan je potom, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao žrtvinu kuću u potrazi za plijenom te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1.000 kuna. Uz to, sa sobom je odnio i bankovne kartice s kojih je u iduća dva dana do uhićenja otuđio ukupno 10.000 kuna.