banja luka

Optužen radnik pumpe koji je snimao mladića dok je tražio posao. Nakon objave snimke mladić se ubio

22.11.2023 u 17:58

Bionic
Reading

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv radnika benzinske pumpe Veljka Trišića (45) iz Laktaša koji je snimao i ismijavao Mladena Dulića (22), mladića iz Laktaša i proširio snimak društvenim mrežama nakon čega je mladić doživio veliku duševnu bol što je rezultiralo samoubojstvom

Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci podiglo je optužnicu protiv Trišića zbog kaznenog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, javljaju Nezavisne novine.

Prema navodima optužnice 26. listopada 2022.godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se Dulić interesirao za posao kod Trišića, koji je bio radnik benzinske pumpe, on mu je, svjestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga da popunjava prijavu za posao.

"Uključio je kameru na svom mobiltelu kako bi zabilježio cijeli tijek popunjavanja navodne prijave za posao, te mu je postavljao pitanja koja nisu u vezi s poslom, a s ciljem ismijavanja, te prema oštećenom postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojansvo", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je snimku proslijedio putem Vibera svojim kolegama svjestan da će na takav način povrijediti dostojanstvo oštećenog što je i htio i da će takav snimak dospijeti do šire javnosti pa i do oštećenog.

"Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedeni snimak objavljen na društvenim mrežama isti je doživio veliku duševnu bol zbog povrede osobnosti i narušavanja dostojanstva usljed čega je 28. listopada 2022. godine sebi oduzeo život vješanjem u pomoćnom objektu obiteljske kuće u Laktašima", piše u optužnici.

Ističe se da je optuženi postupao prema drugom na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i tako počinio kazneno djelo zlostavljanja, mučenja, i drugog neljudskog i ponižavajućeg postupanja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'