NOVI PERFORMANS

'Oprez, HDZ se urušava!'

29.11.2011 u 13:17

Bionic
Reading

Aktivisti Građanske akcije i Društvene mreže građana razvukli su danas ispred središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma zaštitne trake na koje su napisali: 'Opasnost! Urušava se 05. 12. 2011.'

Nevladini aktivisti, okupljeni oko Građanske akcije i Društvene mreže građana, nastavili su performansom ispred HDZ-ove središnjice i akcijama na predizbornim štandovima vladajuće stranke diljem Zagreba 'seriju napada' na tu stranku.

'Iz HDZ-a su nas previše puta upozorili da samo s njima može biti i stabilne Hrvatske, pa smo odlučili upozoriti zemlju na neminovno. Htjeli bismo, ako ikako možemo, izbjeći tu apokalipsu kojom nam prijete', pojasnili su aktivisti.

Upozorili su da je 'očito da slijedi urušavanje HDZ-a, pa se treba kloniti te organizacije, njenih članova, njenih simbola i svega što ima ikakve veze s HDZ-om'.

'Iako je HDZ u procesu urušavanja, koje će eskalirati 5. prosinca, njihovi instinkti su još uvijek takvi da bi mogli posegnuti u građaninov džep, a mogli bi i pokušati koristiti tijela građana Hrvatske kao mekanu podlogu za pad pri urušavanju', napominju iz Građanske akcije i Društvene mreže građana.

Uz poziv 'Svi na izbore', najavljuju i da sve do parlamentarnih izbora neće mirovati, posebice kada je HDZ u pitanju.