vjerski skup

Opet se moli i kleči po trgovima: U Zagrebu prosvjednici pjevali podrugljive pjesme

02.03.2024 u 09:27

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića od 8:30 održava se 16. javna molitva vjerskog skupa muškaraca. Kleče i mole za 'za žensko čedno odijevanje i protiv abortusa'. Osim molitelja, na Trgu su i prosvjednici. Osim u Zagrebu, ove subote organizirani su skupovi u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru

Između ostalog, mole se i protiv abortusa. Mušku molitvu krunice prve subote u mjesecu ispred Sv. Stošije nije omela ni kiša, javlja 24sata.

Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic
  • +9
Molitelji u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Mia Slafhauzer/PIXSELL

Danas su dvije žene iz te skupine legle na pod kraj policije i počele pjevati "Zeko i potočić", a ostatak novih prosvjednika je pjevao "Kad si sretan" i "Isus Krist motorist, Majka Božja biciklist". Na njihovim transparentima piše: “Autonomija sada”, “Naša tijela, naš izbor”, “Homofobija nije religija” i “Klerofašisti pustite nas na miru”.

Na drugoj strani, odvojeni policijom, nalaze se ostali prosvjednici koji kažu da nisu povezani s osobama koje leže na podu i bubnjari Drum n‘ bijes. Na njihovim transparentima piše: “Ne dirajte ni nas ni naša prava”, “Moja maternica, moja odluka”, “Rađat ću kad i ako želim”, piše Jutarnji list.

Prosvjednicima se pridružio eurozastupnik i član Predsjedništva SDP-a, Predrag Fred Matić uz saborskog zastupnika i člana SDP-a, Ivana Račana. Kako javlja Zagreb.info, također se pojavio Ivan Pernar, koji je komentirao da se prosvjednici "skrivaju pod maskama".