izbori_tportal copy-08

burna TRIBINA 'NAŠEG HAJDUKA'

Opara 'promijenio stav predsjednice o nogometu', Puljak Kerumu darovala krafnu

Bionic
Reading

Glavni kandidati za gradonačelnika Splita sučelili su se po posljednji put prije izbora na jedinstvenoj tribini koju je, i to pred publikom, organizirala udruga Naš Hajduk. Na tapetu je bio odnos grada Splita prema njegovom klubu, situacija u hrvatskom nogometu, primjena Zakona o sportu i srodna tematika, a kao glavni zaključak može se izvesti njihov konsenzus da se s projektom izgradnje 'narodnog kluba' nastavlja i u idućim godinama

Andro Krstulović Opara (HDZ), Marijana Puljak (Pametno), Željko Kerum (HGS), Ante Čikotić (Most) i Srđan Gjurković, zamjenik SDP-ove Aide Batarelo, odmah u startu složili su se da je ideja uvođenja članske demokracije rezultirala odmicanjem politike od sporta, povećanjem transparentnosti i znatno urednijim i stabilnijim poslovanjem Hajduka. Odmah nakon toga složili su se teško može dogoditi nešto što bi ih natjeralo da promijene mišljenje.

Zaiskrilo je na političkim temama: Krstulović Opara ustvrdio je da se Grad Split maćehinski odnosio prema Hajduku time što mu je bespotrebno zaračunavao zatezne kamate i komunalnu naknadu, dok je Marijana Puljak simbolično Željku Kerumu poklonila krafnu, kao podsjetnik na doba kada je njegov Joško Svaguša vodio Hajduk u financijske dubioze. On je odgovorio da je 'zaboravila donijeti kiflić'.

Glavna tema bila je provođenje Zakona o sportu, oko kojega se Krstulović Opara našao na streljani; on je uzvratio tvrdnjom da je vlada Andreja Plenkovića donijela političku odluku oko toga i da Sportska inspekcija upravo piše rješenja. Ispričao se zbog dijeljenja statusa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na Facebooku koji je nakon incidenta u Francuskoj govorio o 'teroristima i orjunašima' - ali se i javno pohvalio da je zaslužan za promjenu njenog stava prema vrhuški Hrvatskog nogometnog saveza, te da je 'Mamića, Vrbanovića i ekipu prvi u državi jasno nazvao mafijom'.

Marijana Puljak nazvala je mlaćenjem prazne slame dvogodišnje javno zalaganje za provedbu jednog naobičnijeg zakona, dok je Čikotić u ime Mosta objasnio da je upravo ovaj zakon bio jedna od točaka sporenja s HDZ-om, ali i da je 'lex Todorić' u svakom slučaju bio bitniji. Željko Kerum uspio je s nekoliko doskočica nasmijati publiku.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal