DAJU IM SMJEŠTAJ I POTPORU

Oni pomažu deložiranim obiteljima

Bionic
Reading

U prošloj je godini iz svojih domova deložirano više od 300 obitelji, što znači da skoro svakog dana jedna obitelj završi na ulici. Ako nemaju prijatelje i rodbinu koja će im ponuditi krov nad glavom dok se ne snađu, za pomoć se mogu obratiti aktivistima udruge Stop deložacijama

Oni su od Grada Zagreba dobili na korištenje prostor u Vrapču koji polako uređuju kako bi mogli smjestiti obitelji žrtve deložacije. No potrebno je još dosta toga da bi prostor, koji je inače poslovni, mogao funkcionirati kao privremeni dom. Kuhinja, stolovi, kupaonica... Takozvani mali ljudi pomažu svojim skromnim donacijama, no na potezu su oni nešto veći – na desetke trgovina namještajem kojima se udruga obratila te ostale institucije i udruge civilnog društva.

Prostor se nalazi u prizemlju zgrade u Bolničkoj 3. Kontakt telefone možete pronaći na web stranicama udruge, kao i broj računa na koji možete uplatiti novac. Sve se provodi po načelu transparentnosti, pa će sve uplate biti objavljene osim ako donator ne želi ostati anoniman.

Građani u raljama ovrha