JOSIPOVIĆ POZIVA NA PROSLAVU

'Oluja je bila kruna borbe za neovisnost'

04.08.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović provodi godišnji odmor u Baškoj Vodi. Sedmodnevni boravak u rodnom mjestu koristi za druženja s prijateljima i susrete s građanima. Nerijetko mu prilaze i turisti s kojima se spremno fotografira, a najčešće se radi o ljudima iz BiH te Slovačke i Češke. Josipović je uoči Dana neovisnosti RH čestitao građanima praznik i pozvao na proslavu u Knin

'Svim braniteljima i građanima čestitam Dan neovisnosti RH, dan kojim se obilježava vojno-redarstvena operacija Oluja, koja je bila kruna borbe za hrvatsku neovisnost', rekao je Josipović na rivi u Baškoj Vodi gdje se obratio novinarima.

Također se osvrnuo na odnose sa Srbijom i predsjednikom Tadićem, napominjući da tu ne smije i ne može biti, kako je rekao, personalnih odnosa, već isključivo dobro obiju država.

'Hrvatska još uvijek traži veliki broj nestalih i obeštećenje za materijalna uništavanja. Ali Hrvatska se bori i za kažnjavanje ratnih zločina i saniranje posljedica rata', zaključio je kratku konferenciju predsjednik.

Josipović će u sklopu svog odmora posjetiti Knin te prisustvovati Sinjskoj alci. U Zagreb se vraća idući tjedan.