ZADRŽAO LICENCU

Odvjetnik pijan usmrtio pješaka i dobio 6 mjeseci zatvora

Bionic
Reading

Odvjetnik Andrej Praprotnik (28) koji je pijan usmrtio pješaka osuđen je na Općinskom sudu u Splitu na šest mjeseci zatvora, te je dobio i uvjetnu kaznu na dodatnih deset mjeseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u dvije godine ne počini novo kazneno djelo

Krajem studenog 2009. godine Praprotnik je s 1,29 promila alkohola u krvi upravljao vozilom mazda, te brzinu kretanja vozila nije prilagodio skliskom i mokrom kolniku, kiši i slaboj vidljivosti, piše Slobodna Dalmacija

Pješak Frane Obilinović je već bio stupio na kolnik kada ga je Prapotnik oborio. Uslijed niza teških ozljeda umro je nakon 14 dana.

Praprotnik je  kazao da se smatra krivim, ali ne onako kako je opisano u optužnom aktu. Rekao je da nije brzo vozio, da je prethodne večeri konzumirao alkohol, a poslije nesreće je bio u šoku. Kontaktirao je Obilinovićevu obitelj i bio mu je na sprovodu.

Prema zakonu, odvjetnik osuđen na bezuvjetnu kaznu dulju od šest mjeseci zatvora gubi pravo na obavljanje odvjetničke dužnosti, što kod Praprotnika nije slučaj.

Više o toj temi možete pročitati ovdje