U TIJEKU PRETRES UREDA

Odvjetnik Miljević: Optužbe su preopćenite i premaglovite

20.10.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Uskočko-policijska akcija koja je sinoć počela uhićenjima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, šefa Holdinga Slobodana Ljubičića, vlasnika CIOS-a Petra Pripuza i još 15-ak osoba nastavljena je jutros simultanim pretresima svih uredskih prostorija - potvrdio je to tportalu Ljubičićev odvjetnik Veljko Miljević

U ovim trenucima policija i tužitelji pretresaju zagrebačko Gradsko poglavarstvo, Holding i prostorije CIOS-a, što bi moglo potrajati do poslijepodnevnih sati, rekao nam je odvjetnik uhićenog Slobodana Ljubičića Veljko Miljević. Nakon pretresa osumnjičenici će biti dovedeni na ispitivanje u USKOK.

'Sinoć je najprije bila provedena osobna pretraga osumnjičenika, a nakon toga uslijedila je detaljna pretraga doma, zatim i automobila. Taj dio završio je oko tri ujutro, a sada se simultano pretražuju poslovni prostori', kaže Miljević.

Odvjetnik: Ljubičić je krenuo na kupanje

Odvjetnik Slobodana Ljubičića Veljko Miljević potvrdio je u emisiji HR-a 'U mreži Prvog' da je njegov klijent priveden na Bregani, ali tvrdi da je njegov branjenik išao na kupanje u toplice sa ženom i dvoje djece.

Upitan za što se sumnjiči njegov klijent, predsjednik Uprave Holdinga, Miljević je rekao da od svih afera koje se spominju u medijima Ljubičića terete za nezakonita zapošljavanja u Holdingu te nezakonite javne nabave.
'Te su optužbe po meni preopćenite i premaglovite. Uostalom, ne može se teretiti vrh piramide za procedure koje prelaze preko toliko velikog broja ljudi. Niz radnji mora proći da bi Ljubičiću nešto došlo na stol, tako da mi je potpuno nejasno kako on može biti sumnjičen za takva djela ako su postojala', rekao je Miljević.

Nakon pretresa uredskih prostora koji bi trebali trajati sljedećih nekoliko sati osumnjičenici bi trebali biti dovedeni u USKOK, a nakon toga, ako on zatraži otvaranje istrage, i pred istražnog suca na Županijski sud u Zagrebu. USKOK ima 48 sati od uhićenja da za privedene traži istražni zatvor.

Nije poznato koliko je točno osoba uhićeno u aferi koju mediji već nazivaju afera Agram, no pretpostavlja se da se radi o 18 osoba, među kojima su brojni bliski suradnici Bandića i Ljubičića.