pljačka ine

Odvjetnica Damira Škugora: Razgovori koji su izašli u javnost su izvučeni iz konteksta

09.11.2022 u 19:50

Bionic
Reading

Odvjetnica Damira Škugora, Sandra Hančić gostovala je u RTL-u Danas gdje je kazala da njen klijent brani tvrdnjom da nije kriv.

"Doista sam zahvalna što je konačno vani je po prvi put otkako je priča o INA-i krenula imamo mogućnost s njim sjesti, analizirati spis, situaciju, vidjeti otkud proizlaze navodi o provođenju i proširenju isrrage i vidjeti ima li potrebe da i mi tražimo pribavljanje određene dokumentacije pa postaviti i obranu", kazala je Hančić za RTL Danas.

Istinom će, govori, pobiti dokaze o praćenju.

"Razgovori koji su izašli u javnost su izvučeni iz konteksta. Objasnit ćemo okolnosti tih razgovora, o čemu su vođeni i zbog čega", rekla je.

"Ako interpretirate razgovor Škugora i Mandića o ugovoru INA-e, a nisu bili o tome, to je izvučeno iz konteksta jer ne znate o čemu su prije i poslije razgovarali", dodaje.

Što se tiče novca na računima oca Škugora, Dane Škugora ističe da će to pobiti činjenicama. "Novac da je zatečen nije sporno, ali kako je i zašto došao detaljno ćemo objasniti", rekla je pa zaključila kako s Danom Škugorom nije u kontaktu, on ima branitelja, ali oni s njim ne pričaju.

Upitana oko izvora novca na računu ističe: "Istraga je krenula, rješenje je doneseno prije dva mjeseca, tek danas mogu s njim sjesti i pričati, ne bih detaljno o novcima na računu. Istraga je u tijeku i to treba biti tajna", kaže.

  • +7
Damir Škugor, Vlado Mandić i Stjepan Leko izlaze iz istražnog zatvora Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Škugorov odvjetnik Nikola Mandić je, osvrnuvši se na iznos od 500 milijuna kuna na računu Škugorova oca, rekao kako je posao s energentima nešto što donosi dobru zaradu. "Imamo određena događanja u svijetu koja su svima onima koji se bave energentima dovela mogućnost da ostvare enormnu zaradu. Jednostavno je to posao koji ti omogućuje veliku zaradu", rekao je Mandić u Dnevniku Nove TV.

"Otišao je nazad svojoj obitelji, u svakom slučaju bolje nego što je bio jučer. Afera je velika jer je velikom prikazana i to prije svega zbog iznosa koji su se u ovoj aferi pojavila. Bitno je naglasiti što je u ovom postupku dobro u pravcu svih onih utvrđenja koja će biti bitna za donošenje odluke, da su sva ta sredstva koliko god ona velika bila - blokirana. Što na računu, a što na nekretninama. Čak se radi o neuobičajenom postupku u odnosu na način na koji se ovdje inkriminira. Obično ta sredstva nestanu i onda je velika borba doći do tih sredstava. Ovdje nema spora. Ovdje će se samo utvrditi pripada li taj novac onima kod kojih se trenutno nalaze ili će ih trebati vratiti Ini ili u državni proračun", rekao je Mandić u Dnevniku Nove TV.

Osvrnuvši se na snimke spornih razgovora, Mandić je kazao da u ovoj fazi postupka još uvijek svu materijalnu dokumentaciju kao obrana pribavljaju. Rekao je kako smatra da će dokazati da je Škugor nevin. "Ne proizlazi kazneno djelo iz količine novca. Nigdje to nije tako pa ni u Hrvatskoj", zaključio je Mandić.