putem natječaja

Ina odabrala KPMG za provođenje vanjske revizije plinskog biznisa

17.10.2022 u 11:01

Bionic
Reading

Uprava i Nadzorni odbor Ine pokrenuli su postupak vanjske revizije sa svrhom unapređenja poslovnih procesa trgovanja plinom, priopćili su iz kompanije

Ovaj postupak uslijedio je nakon Inine interne istrage o slučaju Škugor, čije rezultate je kompanija dostavila USKOK-u.

Vanjska revizija, navodi se u priopćenju, pružit će savjetodavne usluge o tome kako poboljšati poslovanje i aktivnosti trgovanja plinom te koje potencijalne korektivne ili preventivne radnje treba razmotriti. Također će pregledati Inin portfelj trgovanja plinom za razdoblje od 2020. do 2022. godine.

Završetak vanjske revizije očekuje se do sredine mjeseca studenog. Nakon izrade cjelovitog izvješća, rezultati će biti dostavljeni Upravi i bit će predstavljeni Nadzornom odboru Ine.

  • +20
Rafinerija nafte Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Uprava Ine u potpunosti je posvećena preispitivanju sustava kontrole tvrtke i ostalih poslovnih procesa s posebnim osvrtom na aktivnosti trgovanja plinom. Očekujemo da će nam vanjska revizija pružiti nezavisni pogled na naše procese trgovanja plinom i preporučiti mogućnosti daljeg razvoja naših sustava kako bi kompanija postigla još snažnije i bolje rezultate', izjavio je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

Vanjsku reviziju obavit će KPMG, jedna od četiri najveće svjetske revizorske kompanije, koja je odabrana putem natječaja.