vlada

Odobrena sredstva za dva projekta u zdravstvu

01.08.2019 u 12:40

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak dala suglasnost za preuzimanje obveza na račun državnog proračuna za projekt uspostave objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC Sestre milosrdnice, te za projekt izgradnje zgrade dječje bolnice i Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka

Vlada će tako u razdoblju od 2020. do 2022. godine za projekt 'Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice na lokaciji Vinogradska' dati iz državnog proračuna ukupno 42,9 milijuna kuna. Ta sredstva namijenjena su sklapanju ugovora o nabavi građevinskih radova, usluge stručnog nadzora, usluge projektantskog nadzora, usluge koordinatora zaštite na radu i geodetskih usluga.

Vlada je dala suglasnost i za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna u razdoblju od 2020. do 2023. godine za izgradnju zgrada dječje bolnice i Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka, termoenergetskog bloka te otvorenog višeetažnog parkirališta na lokalitetu Sušak u ukupnom iznosu od 649,2 milijuna kuna.

Taj projekt ukupno je vrijedan 799,3 milijuna kuna s PDV-om, a 150 milijuna kuna već je osigurano ove godine u proračunu.

I Gradu Zagrebu Vlada je dala suglasnost za zaduženje kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 300 milijuna kuna, s rokom otplate kredita od pet godina uz poček od dvije godine, u 10 jednakih šestomjesečnih rata, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,08 posto. Ta sredstava će se koristiti za financiranje kapitalnih projekata kao što su ustanove kulture, vrtića, škola, zdravstvene, sportske objekte te objekte socijalne skrbi, kao i za žičaru Sljeme.