JOVANOVIĆ ODGOVORIO GALIĆU

Odluka o Mariji Budimir stvar morala i principa, a ne politike

28.12.2013 u 17:27

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odgovorio je danas na otvoreno pismo vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, rekavši kako njegova odluka o uskrati suglasnost ponovnom imenovanju Marije Budimir ravnateljicom vukovarske osnovne škole 'Siniša Glavašević' nema veze s politikom, nego s moralom i principom

U odgovoru, objavljenom na svome Facebook profilu, Jovanović je poručio kako niti jedna ravnateljica ili ravnatelj, razriješeni zbog nezakonitosti u svom radu, neće dobiti njegovu suglasnost za ponovni izbor na ravnateljsko mjesto u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Vukovaru ili bilo kojem drugom gradu.

'Ravnatelj ne smije imati nijednu mrlju u svom životopisu', ističe ministar na Facebooku te poručuje da će te kriterije zastupati na teritoriju cijele Hrvatske.

Potpredsjednik HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić jučer je uputio pismo ministru Jovanoviću i od njega zatražio da povuče uskratu suglasnosti te potvrdi imenovanje ravnateljice vukovarske osnovne škole, Marije Budimir.

Ona je, kao HDZ-ova gradska vijećnica, ljetos prijavila vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu za pokušaj podmićivanja kako bi u vukovarskom Gradskom vijeću napustila HDZ-ve i prešla u redove SDP-a.

Vukovarski HDZ danas je na konferenciji za novinare Jovanovićevu uskratu suglasnosti za njezino ponovno imenovanje ravnateljicom ocijenio nehumanom i nekorektnom političkom odluku koja neće pridonijeti poboljšanju međunacionalnih odnosa u Vukovaru, te zatražio od ministra da ju povuče.

Jovanović je na Facebooku, uz ostalo, Galiću odgovorio i na prozivke za neinformiranost o školstvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Poručio je da je jako dobro informiran, jer 'nijedan ministar prije njega nije bio toliko često u Vukovaru i riješavao probleme vukovarskih osnovnih i srednjih škola'.

'To Vi možda ne znate, ali znaju Vaš zamjenik i saborski zastupnici iz Vukovara koje sam sretao i s kojima sam razgovarao i zajednički rješavao probleme u cilju osiguravanja što je moguće boljih uvjeta u vukovarskim školama. Tako ću nastaviti i dalje, a Vama prepuštam politiziranje, demagogiju i nekorektnost!', zaključuje ministar Jovanović u odgovoru vukovarsko-srijemskom županu.