INDIE HIT

Odlični Bastion prodan u pola milijuna primjeraka

03.01.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Bastion, jedna od najboljih nezavisnih igara ove godine, prodan je u nešto više od pola milijuna primjeraka

Jedna od najuspješnijih nezavisnih igara u posljednjih nekoliko godina – Minecraft – niže uspjeh za uspjehom, no i druge indie igre izborile su se za svoje mjesto pod suncem. Jedna od njih je i Bastion, izometrijska akcijska avantura iz radionice Supergiant Gamesa.

 

Bastion se prvo pojavio na Xbox Liveu, pa na Steamu i nedavno i na Chrome Web Storeu, a zbrojimo li sve prodane primjerke na tri navedena servisa, dolazimo do brojke od čak pola milijuna prodanih primjeraka.

 

'Sretni smo što toliko ljudi igra našu igru i dovodi nas u poziciju da i dalje radimo igre pod vlastitim uvjetima', izjavio je Greg Kasavim, kreativni direktor Bastiona. 'Kada smo počeli s radom na bastionu, takve brojke činile su nam se astronomskima i izvrstan je osjećaj znati da smo ih dostigli.'

 

Tržište nezavisnih igara iz godine u godinu sve je bolje, veće, ali i prepoznatije među masovnom gejmerskom populacijom, što je izvrsna stvar jer često prave inovacije dolaze upravo od nezavisnih studija koji se ne boje implementacije neobičnih novina.