DAMIR KAJIN

'Odgovornost premijerke Kosor veća je od Sanaderove!'

13.04.2010 u 15:32

Bionic
Reading

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj konferenciji za novinare ustvrdio je da Vlada na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor vodi zemlju u provaliju, a za to će netko morati odgovarati

Po njegovim riječima, odgovornost premijerke Kosor veća je i od one bivšeg premijera Ive Sanadera s obzirom na to da je on, drži Kajin, 'barem odstupio kada je vidio kamo sve to vodi, dok Kosor želi voditi zemlju do kraja, odnosno do propasti'.

Osvrnuvši se na ocjene guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da Hrvatska 'preživljava na aparatima', Kajin je iznio podatak da je samo prošle godine u Hrvatskoj izgubljeno 75 tisuća radnih mjesta koja su, kako je rekao, najveći kapital.

'Došlo je vrijeme borbe za opstanak, a najveći je kapital radno mjesto, što bi konačno morali shvatiti i oni koji vode politiku i ubiru poreze', istaknuo je IDS-ov saborski zastupnik, dodajući kako Hrvatska nema razloga za optimizam jer Vlada nema ni snage ni motiva izvući državu iz krize.

Rekao je kako se ne slaže s procjenom Ljube Jurčića da nitko neće poželjeti preuzeti vlast zbog potrebe provođenja radikalnih reformi te vjeruje da su prijevremeni parlamentarni izbori jedini izlaz iz sadašnje krize.

'SDP, HNS i IDS borit će se za preuzimanje vlasti, što je dužnost oporbe, koja svojom političkom vizijom može pokrenuti zemlju iz ove agonije', zaključio je Damir Kajin.

Istaknuo je da osobno podupire sindikalne prosvjede, ali mu smeta što, primjerice, sindikati Primorsko-goranske županije na nedavnom prosvjedu u Rijeci prozivaju Vladu za teško stanje u njihovim brodogradilištima, a istarski sindikati kritiku upućuju lokalnoj samoupravi iako je u Istri bolje gospodarsko stanje. Unatoč tomu, Kajin je najavio da će se pridružiti sindikalnom prosvjedu najavljenom za 1. svibnja u Puli jer je, kako je rekao, 'solidaran sa svakim koji je na tržištu rada'.