AFERA LEASING

Odgođeno suđenje šestorici Zadrana

31.01.2013 u 17:25

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Zadru danas je za kraj ožujka odgođeno suđenje šestorici Zadrana u slučaju 'Leasing', teškom više milijuna kuna, jer je predsjednica sudskoga vijeća Enka Moković djelomično prihvatila prijedlog nekolicine njihovih branitelja da se postupak razdvoji na tri dijela.

Tako će se petorici optuženika - direktoru prodaje u Autokući Zadar 36-godišnjem Dejanu Pupovcu, 34-godišnjem Niki Lisici iz tima za financiranje i Audi-prodaju, zatim 32-godišnjem djelatniku Autokuće Zadar Anti Kurtoviću te 62-godišnjem direktoru Milanu Rajliću i 39-godišnjem pomorcu iz Povljane na otoku Pagu Marinu Miškoviću zajedno suditi za jedan dio točaka optužnice, a Anti Kurtoviću posebno na Općinskome sudu u Zadru sudit će se za još 50-ak prijevara. Šestooptuženome Draženu Bezinoviću također će se suditi, ali u posebnom postupku, i to samo za jednu točku optužnice.

Tijekom suđenja trebalo bi biti ispitano 50-ak svjedoka, a većina branitelja okrivljenika danas je ponavljala kako optužnica, koju je potvrdilo izvanraspravno vijeće, u takvom obliku nije smjela dospjeti na sud.

Inače, optužnicom na 40 stranica šestorica su optužena za višemilijunske prijevare u kupnji skupocjenih automobila, nekretnina i plovila. Državno odvjetništvo tereti ih za 65 kaznenih djela, većinom prijevare, pomaganje u prijevari i zloporabe položaja i ovlasti.