za ljeto

Zbog omikrona odgođen Riječki karneval

13.01.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Centralni događaji Riječkog karnevala – Međunarodna karnevalska povorka i Dječja karnevalska povorka, zbog novog snažnog vala pandemije koronavirusa i potrebe poštivanja strožih epidemioloških mjera, neće se održati u za to uobičajenim terminima

'Nažalost, zbog novog snažnog vala pandemije koronavirusa i potrebe za poštivanjem strožih epidemioloških mjera, Riječki karneval trenutno se ne može održati u svom punom obimu pa se tako sada, odnosno u za to uobičajenim terminima, neće održati centralni događaji karnevala – Međunarodna karnevalska povorka i Dječja karnevalska povorka', rekao je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, objavljeno je na službenim stranicama toga grada.

Gradonačelnik je kazao da se povorke ove godine ne otkazuju u potpunosti, već se odgađaju za ljetne mjesece odnosno za vrijeme u kojem se očekuje bolja epidemiološka situacija.

'Termini održavanja Međunarodne karnevalske povorke i Dječje povorke prebačeni su na početak ljeta i nadam se da nam pandemija neće i tada poremetiti planove. Isto je i s Humanitarnim karnevalskim balom, čije se održavanje također prebacuje u ljetni termin. Ipak, unatoč pandemiji, dio karnevalskih događanja održat će se u uobičajenom terminu pa je tako već u ponedjeljak na rasporedu tradicionalna primopredaja ključa Grada Meštru karnevala, koja će ove godine biti nešto drukčija no što je to bilo do sada', najavio je gradonačelnik grada Rijeke gospodin Marko Filipović.