OZBILJNE OPTUŽBE

Odbor za unutarnju politiku zatražio očitovanje Božinovića o slučaju nestale sirijske djevojčice

25.09.2018 u 10:48

Bionic
Reading

Zbog slučaja Sirijca koji tvrdi da ga je policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio je očitovanje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, potvrdio je za tportal predsjednik tog odbora Ranko Ostojić

Očitovanje ministra Božinovića već je zatraženo, potvrdio je za tportal Ostojić. Tek nakon što očitovanje dođe bit će donesena odluka o daljnjem postupanju, kaže Ostojić.

Šef saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost potvrdio je da je taj odbor zbog slučaja Sirijca koji tvrdi da je silom odvojen od kćeri u kontaktu i s Uredom pučke pravobraniteljice Lore Vidović.

Očitovanje možda stigne već u srijedu, kada bi se na sjednici Odbora za unutarnju politiku trebalo raspravljati o izvještaju MUP-a o obavljanju policijskih poslova u 2017. S obzirom na već ranije tvrdnje udruga o lošem postupanju hrvatske policije prema izbjeglicama, vjerojatno će se povući ta tema, pa i pitanje nestale sirijske djevojčice.

Podsjetimo, sirijski izbjeglica, koji je jučer i službeno zatražio azil u Hrvatskoj, ustvrdio je da ga je u selu Smoljancu, kada je išao u prodavaonicu po namirnice, hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse.

Priču je Sirijac iznio u bosanskohercegovačkim medijima, no hrvatska policija u nedjelju je demantirala njegove tvrdnje, dodajući da su 'koordinate o mjestu na kojemu se navodno događaj zbio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac'.

  • +10
Imigranti Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

O svemu se oglasio i ministar Božinović. 'Nakon što je hrvatska policija dobila tu vijest ona je odmah kontaktirala i s bosanskohercegovačkom policijom, ali i sa svima ili barem onima za koje su procijenili i koji su već u javnom prostoru rekli da imaju nekakva saznanja. Dakle hrvatska policija je, unatoč tome što joj takav događaj nije bio prijavljen, poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar hrvatske policije, bez obzira što događaj nije bio prijavljen ni pojedinačno ni od policije u BiH', kazao je Božinović.