TO SE ZOVE ODANOST

Odbio unosnije ponude i potpisao za svoj Hajduk

10.06.2013 u 14:13

Bionic
Reading

Splitski Hajduk službeno je predstavio prvo ovogodišnje pojačanje: četverogodišnji ugovor (opcija 3+1) potpisao je Mislav Anđelković, 25-godišnji veznjak kojemu je nedavno istekla suradnja s Istrom 1961

Ni predsjednik Hajduka Marin Brbić ni sam Anđelković nisu krili zadovoljstvo potpisanim: Brbić stoga jer se radi o 'nesuđenom djetetu Hajduka' kojega je nakon neuspješne probe na Poljudu prije osam godina put odveo do Pule, ali i zato što je igrač došao u Split zbilja iz ljubavi prema klubu - odbio je, naime, dvije unosnije ponude. Navodno iz Rijeke i Splita.

'Nije stvar samo u ljubavi, Hajduk je unatoč svemu jako veliki klub i čast mi je što sam došao. Nadam se da ću ostaviti traga i znam da svi u mojoj Mokošici i Dubrovniku to žele', objasnio je Anđelković. Svoj dolazak opisao je citatom iz knjige Mali princ: 'Srcem se najbolje vidi, jer bitno je očima nevidljivo'.

Upitali su ga novinari i što očekuje od iduće sezone, pa je bio jasan: 'Svi znamo da je Dinamo nedodirljiv, ali Hajduk se neće unaprijed zadovoljiti drugim ili trećim mjestom. Uvijek se moramo biriti za titulu.'

Inače, u ponedjeljak su ugovore s Hajdukom potpisali i juniori Mario Pašalić, Tonći Mujan i Ivan Jakov Džoni. Prva dvojica dobili su prve profesionalne ugovore u životu i bili su vrlo uzbuđeni, dok je Džoni svoj ugovor - koji je trebao isteći iduće godine - produžio za dvije godine.
'Ispunio mi se san, cijeli život sam radio za ovo', priznao je Mujan.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić prokomentirao je neuobičajeno visok poraz na Memorijalu Mladen Ramljak, gdje Dinamo doslovce pregazio splitsku mladu momčad sa 7:2.

'Što reći, prva tri dana igrali su izvanredno i pobjeđivali renomirane momčadi... Poraz je izuzetno visok, ali događa se, ne mislim da je to stvarni odraz snaga', kazao je Brbić. Potvrdio je da je načelni dogovor s budućim sportskim direktorom kluba Jensom Anderssonom postignut, ali posao se ne smatra gotovim dok se ugovor ne potpiše.