IZBORNE MULJAŽE

Odbačena kaznena prijava protiv Jambe

22.08.2009 u 17:15

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću odbacilo je anonimnu kaznenu prijavu koja je metkovskog gradonačelnika i HSS-ova saborskog zastupnika Stipu Gabrića Jambu i 11 drugih osoba teretila za povredu slobode odlučivanja birača, objavio je danas DORH na svojoj internetskoj stranici.

U DORH-ovu priopćenju navode se samo Gabrićevi inicijali, a prijava je odbačena još 29. lipnja, no DORH je to na svojim stranicama objavio jučer.

Prijavljene osobe sumnjičilo se da su fiktivnom prijavom prebivališta hrvatskih državljana iz Bosne i Hercegovine na području grada Metkovića, organiziranim prijevozom iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku te plaćanjem - podmićivanjem glasača, počinili navedeno kazneno djelo.

"Provjerama navoda iz anonimne kaznene prijave u pogledu prijava prebivališta u Policijskoj postaji Metković, kao i obavijesnim razgovorima, nije potvrđena istinitost navoda niti su prikupljeni podaci koji bi dali osnova za pokretanje kaznenog postupka protiv prijavljenih osoba, a za počinjenje djela tijekom svibanjskih lokalnih izbora na području grada Metkovića.", stoji u priopćenju.