vremenska prognoza

Od sutra novi toplinski val s temperaturama do 37 stupnjeva, pogledajte kada opet dolazi zahlađenje

27.06.2021 u 09:31

Bionic
Reading

U Hrvatskoj će u nedjelju biti sunčano, na Jadranu i vedro te u većini predjela vruće, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Ujutro će na krajnjem sjeveru biti prolazne umjerene naoblake. Vjetar će puhati slab, na Jadranu ujutro burin, potom do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 29 i 33 Celzijeva stupnja.

Već u ponedjeljak se najviše dnevne temperature penju za nekoliko stupnjeva, bit će sunčano i vruće, poslijepodne u unutrašnjosti uz malo oblaka. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana duž obale ponegdje i umjeren jugozapadni.

  • +4
Ljetna sezona 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 15 do 20, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna između 30 i 35 stupnjeva, prognoza je DHMZ-a. Meteorolozi su zbog visokih temperatura izdali žuti meteoalarm za središnju Hrvatsku, Rijeku i Kvarner te za dubrovačko područje.

Od ponedjeljka uz pritjecanje vrlo toplog zraka s juga i jugozapada, očekuje nas novi toplinski val s temperaturom zraka sredinom tjedna mjestimice i iznad 35 stupnjeva. Tako će, primjerice, sredinom tjedna u Zagrebu i Slavonskom Brodu temperature dosezati i 37 stupnjeva, a krajem tjedna u kopnenom dijelu Hrvatske trebalo bi doći do rashlađenja i temperature bi trebale pasti na oko 20 stupnjeva.

Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza za sedam dana Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ
  • +2
Lijepo vrijeme u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić