MALI VODIČ

Od ponoći nova pravila igre u Zagrebu: Uvodi se nova karta ZET-a, vozači više neće biti prodavači, a postoji i jedna caka

30.06.2018 u 22:18

Bionic
Reading

ZET od nedjelje uvodi niz noviteta: Uz popularnu kartu od četiri kune, uvodi se i ona za sedam. Uz to od vozača tramvaja i autobusa moći ćete kupiti samo kartu za noćnu vožnju po cijeni od 15 kuna. Stoga pazite da jeftinije karte kupite na vrijeme jer one više neće biti dostupne u vozilima

ZET od 1. srpnja pušta u promet novu kartu od sedam kuna.Ona će vrijediti 60 minuta u jednoj tarifnoj zoni i biti će dostupna i korisnicima vrijednosne elektroničke karte.

'Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna', upozorava ZET.

Cijene karata

4 kune - 30 minuta u prvoj zoni

7 kuna - 60 minuta u jednoj zoni

10 kuna - 90 minuta u jednoj zoni

15 kuna- noćna vožnja

Napomena: Karte u papirnatom obliku bez obzira na cijenu vrijede u jednom smjeru, one kupljene vrijednosnom kartom u oba smjera.

Novost je i da vozači više neće imati pune ruke posla s prodajom karata u vozilima. Naime, od nedjelje će građani u vozilima zagrebačkog javnog prijevoza moći kupiti tek kartu za 15 kuna. U ZET-u taj potez opravdavaju velikim rastom karata prodanih u vozilu što otežava posao vozačima.

  • +6
ZET Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Sve ostale vozne karte po cijenama od četiri, sedam i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima.

U prodaji su i mjesečni, odnosno godišnji kuponi, kojima se omogućava neograničeni broj vožnji u unaprijed određenom razdoblju po pojedinom prometnom području.

Dio javnog prijevoza poskupljuje. Riječ je o kartama za Uspinjaču koje poskupljuju s četiri na pet kuna što je povratak na cijenu iz 2013.Hitna vožnja Uspinjačom košta 25 kuna.

Iz ZET-a najavljuju da će uskoro plaćanje prijevozne usluge biti dostupnije i jednostavnije jer će uvesti odgovarajuću mobilnu aplikaciju.