ŠTO VOZE POLITIČARI

Od BMW sedmice do Fiata Punto

03.03.2009 u 21:14

Bionic
Reading

Nakon što je javnosti upao o oko luksuzni automobil Chrysler 300C u kojem se predsjednik HNS-a Radimir Čačić u ponedjeljak dovezao pred državnu rezidenciju vozni parkovi političkih stranaka postali su izuzetno zanimljivi

Chrysler 300C HNS je kupio na leasing na pet godina. 'Riječ je o rabljenom automobilu. Bio je star preko tri godine, a cijena mu je bila vrlo povoljna', rekao je glasnogovornik HNS-a Igor Kolman za Slobodnu Dalmaciju, dodajući da se stari stranački Audi gotovo raspao. HNS u svom vlasništvu ima i Fiat Punto iz 2002. te kombi Mercedes Vito iz 2003. godine.

Od svih stranaka, najveći vozni park ima HDZ. Poznato je da se premijer Ivo Sanader vozi u luksuznom BMW-u sedmici, koji je u vlasništvu stranke. HDZ u svom vlasništvu ima desetak vozila, piše Slobodna. Uz dva Audija stara desetak godina posjeduju i polovni Peugeot te dva Volkswagen Passata kupljena prošle godine. Zagrebačka podružnica HDZ-a ima i kombi Mercedes Viano, a HDZ-ovcima je na raspolaganju i nekoliko službenih vozača koji voze po potrebi.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović vozi se u službenom Volkswagen Passatu. Uz to u stranci imaju još pet automobila.

U Volkswagen Passatu vozi se i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić. Središnjica HSS-a, osim Passata, ima u vlasništvu još tri Fiat Stila, kupljena 2002. i 2003. godine, od kojih je jedan karavan.

Hrvatska socijalno liberalna stranka ima samo dva službena automobila: dostavno vozilo Citroen Berlingo i Citroen C5 iz 2004. godine.

Predsjedništvo HSP-a ima automobile Peugeot 607 i Renault Lagunu od 2006. godine, također kupljene putem leasinga.

Hrvatska stranka umirovljenika
nema nijedan službeni automobil. 'Mi smo jedna proleterska stranka, a ja se uvijek vozim svojim osobnim automobilom ili dolazim pješke na sastanak', rekao je Silvano Hrelja, predsjednik HUS-a.