REGULACIJA U PETAK

Od aerodroma do centra Osijeka - besplatnim autobusom!

01.05.2014 u 11:03

Bionic
Reading

Uslijed otežane cestovne komunikacije, a zbog najavljenih radova Hrvatskih cesta na državnoj cesti Osijek – Vukovar, na dionici od Osijeka do skretanja za Zračnu luku Osijek, uvodi se poseban autobus koji će u petak, 2. svibnja 2014. godine besplatno voziti putnike koji lete iz Osijeka za London, kao i one koji zrakoplovom dođu toga dana iz Londona, a žele do Osijeka, izvijestili su iz Zračne luke Osijek

Autobus će voziti od osječkog Autobusnog kolodvora do Zračne luke Osijek i natrag.

Naime, brzom zajedničkom suradnjom osječke gradske uprave, GPP-a i Zračne luke Osijek, dogovoreno je ovo posebno prometovanje.

Autobus GPP-a s osječkog Autobusnog kolodvora polazi u 10:45 sati u petak, 2. svibnja, a iz Zračne luke Osijek prema gradu, pola sata nakon slijetanja zrakoplova iz Londona.

Podsjetimo, mediji su se ovih dana raspisali kako se zbog radova na državnoj cesti DC-2 Osijek - Klisa između nadvožnjaka Nemetin i skretanja prema Zračnoj luci put od centra Osijeka do aerodroma produžio sa 18 minuta na čak sat vremena.

Prema savjetima i privremenoj signalizaciji Hrvatskih cesta, vozače iz Osijeka na putu prema Vukovaru ili Zračnoj luci usmjerava se na rutu dugu 65 kilometara preko Sarvaša, Bijelog Brda, Dalja, Vukovara, Trpinje i Klise. Ovakav krug Slavonijom potreban za dolazak do Zračne luke velik je udarac u trenucima kada je zračni promet napokon došao u Osijek i letovi su svakodnevica, a putnika je sve više.

Iako se Zračna luka pobrinula za besplatni autobus u petak, pitanje je kako će se prometni problem riješiti na duže vrijeme, s obzirom da će radovi potrajati do kraja kolovoza.