SVI IZ ISTE ŽUPANIJE

Od 200 kandidata za posao, Narodne novine zaposlile su četiri HDZ-ovca?

06.03.2019 u 09:58

Bionic
Reading

Državna tvrtka Narodne novine (NN), koja je zadnjih godina gomilala gubitke, zimus je otvorila radno mjesto voditelja strateškog razvoja. Na natječaju je izabran Damir Belošević, HDZ-ov načelnik zagorske Općine Đurmanec. Načelnička plaća iznosi 12.545 kuna, u Narodnim novinama trebao bi imati oko 17.000 kuna, a zakon mu ne brani da istodobno bude na obje funkcije, piše 24sata

No Belošević nije jedini HDZ-ovac izabran na natječaju za radna mjesta na koji se ukupno javilo više od 200 kandidata, konstatira 24sata. Zahvaljujući HDZ-u, izabrano je najmanje četvero ljudi, a svi su iz Krapinsko-zagorske županije, piše 24 sata, pozivajući se na anonimnog sugovornika iz NN-a.

Novi rukovoditelj sektora logistike je HDZ-ovac Miroslav Ivanković, donedavni šef stranačke mladeži u Zagorju. Novi rukovoditelj službe financijskih i računovodstvenih poslova je HDZ-ovac Daniel Vnuk, inače član Skupštine Krapinsko-zagorske županije koji slovi kao profesionalac. HDZ je navodno pogurao i Marijana Banića, brata bivše HDZ-ove saborske zastupnice Martine Banić. On je radio u komercijalnom odjelu NN-a, a sad će voditi nabavu tvrtke uz plaću višu od 15.000 kuna.

Uprava NN-a opovrgnula je da su izabrani kandidati zaposleni u dogovoru s HDZ-om, a šef krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek opovrgnuo je navode da su zaposleni na njegovu intervenciju, poručujući da on nema ni najmanje ovlasti ni ingerencije ni prema jednoj upravi javnog trgovačkog društva i njihovim odlukama.