OGRANIČEN PRISTUP

Ocu i otmičarima male Vanje priredili pakao: Zatvorenici ih stalno pljuju i napadaju

08.12.2023 u 19:02

Bionic
Reading

Smrt 14-godišnje Vanje Đorčevske šokirala je cijelu regiju, istraga i dalje traje, glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo u utorak je uhićen u Turskoj, a kako saznaje portal 'Skoplje 1', zatvorenici u zatvoru 'Skoplje' u Šutki bune se kad god stražari izvode osumnjičene za otmicu male Vanje

Direktor ozloglašenog zatvora Filip Andov nije ni potvrdio, ali ni negirao informaciju o tretmanu navedenih zatvorenika. Samo je rekao da je sigurnosna situacija u zatvoru pod kontrolom, te naglasio da je pristup četvorici osumnjičenih ograničen.

'Oni su razdvojeni od ostalih zatvorenika. Ne mogu svi stražari doći do njih. Ulazi se sa specijalnom karticom koju imaju samo određeni čuvari. Konstantno su pod nadzorom zbog težine zločina koji su počinili i u skladu sa zakonom i protokolom', rekao je Andov, prenosi Blic.

Zatvorenici su zgroženi ubojstvom Vanje Gorčevske. Trojica od četvorice osumnjičenih priznala su krivicu, a jedini koji nije priznao je otac ubijene, Aleksandar Đorčevski. On je na saslušanje na kojemu mu je određen pritvor od 30 dana doveden u zatvorskoj odjeći, a na snimci se vidi da su ga u zatvoru ošišali na ćelavo.

Makedonski predsjednik Stevo Pendarovski upisao se u knjigu žalosti u školi u Skoplju koju je pohađala ubijena Vanja Đorčevska Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Ranije danas je vozač koji je Ljupča Palevskog prevezao iz Beograda u Tursku dobio kaznenu prijavu i produžen mu je pritvor na 30 dana. U sjevernomakedonskom MUP-u kažu da postoji osnovana sumnja da je Stefan Dimkovski izvršio kazneno djelo pomaganja u zločinu. On se sumnjiči da je od 1. do 3. prosinca, kako bi pomogao Palevskom da pobjegne, 'land roverom' strumičkih registarskih oznaka, u vlasništvu strumičke firme, odvezao Palevskog iz Beograda u Tursku. Vozač, koji je završio u pritvoru, negira krivnju.