TRAGEDIJA U ZAGREBU

Oca i brata na Peščenici ubio duševni bolesnik

26.04.2011 u 14:03

Bionic
Reading

Muškarac koji je jučer na zagrebačkoj Peščenici iz pištolja ubio oca i brata te teško ranio susjedu osoba je s duševnim smetnjama koju je obitelj dovela iz bolnice da bi provela uskrsni vikend s njom, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji

Doznaje se i da povoda za ubilački pohod 31-godišnjaka nije bilo, kao ni obiteljske svađe koja bi tomu prethodila, već da je riječ o duševnom bolesniku koji se zbog shizofrenije liječi u zagrebačkoj Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, gdje je prevezen i nakon tragičnog događaja.

Policija je izvijestila da je 31-godišnjak jučer oko 18.40 u stanu u Ulici grada Chicaga iz pištolja PHP kalibra 9 milimetara ubio svog 25-godišnjeg brata. Potom je izašao iz stana na petom katu zgrade te sišao na parkiralište gdje se u tom trenutku, u svom automobilu marke Golf V, nalazio njegov 55-godišnji otac. Prišao mu je i u njega ispalio nekoliko hitaca iz pištolja te ga usmrtio.

Pucnje je čula 57-godišnja susjeda, inače poznanica obitelji koja živi kat iznad njih, koja je izašla iz zgrade, a koju je potom primijetio 31-godišnjak koji se u međuvremenu vratio u zgradu te prema njoj ispalio nekoliko hitaca i teško je ranio.

Nakon svega, na parkiralištu je pričekao dolazak policije koja ga je na silu savladala i stavila mu lisice, a potom, nedaleko od mjesta gdje je pucao na susjedu, pronašla i pištolj koji je u legalnom vlasništvu njegova oca.

Ozlijeđenoj ženi liječnička je pomoć pružena u KBC-u Rebro, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena, dok je ubojica, sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, smješten u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

U zagrebačkoj policiji se doznaje i da je ubijeni otac umirovljeni policajac, dok je majka ranije preminula.