što se događa?

Obrat u Vukovaru: Iz Vlade demantirali Pupovca, Milas nije niti trebao ići na Dunav položiti vijenac za stradale Srbe

17.11.2020 u 12:00

Bionic
Reading

Delegacija Srpskog narodnog vijeća na čelu s Miloradom Pupovcem danas u Vukovaru odaje počast žrtvama rata. Jučer su najavili da će državni tajnik Zvonko Milas s njima baciti vijenac u Dunav za poginule Srbe. No to iz Vlade danas demantiraju

SNV je u ponedjeljak najavio kako će u delegaciji biti Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, Veran Matić, specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije, Zvonko Milas, državni tajnik, Radojka Mrkšić, članica udruženja "Protiv zaborava", tajnik Veljko Maksić, te Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a.

Delegacija će, objavljeno je iz SNV-a, položiti vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav.

Video: Pixsell/PIXSELL

Zbog najave da će državni tajnik sudjelovati u polaganju vijenca u Dunav, uslijedila je žestoka reakcija vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

No, prema navodima glasnogovornika Vlade Marka Milića, nije bilo predviđeno da Milas sudjeluje u polaganju vijenca u Dunav, javlja N1.

"Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas danas položi vijenac u Dunav zajedno s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru.

[Temeljem koje povijesne istine predstavnici Vlade RH polažu vijence 17. studenog u Dunav?] Što se to dogodilo na...

Objavljuje Ivan PenavaUtorak, 17. studenoga 2020.

No budući da se državni tajnik Milas u međuvremenu razbolio, nažalost neće moći sudjelovati u današnjem programu kako je bilo predviđeno i u kojemu je trebao zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem odati počast žrtvama Ovčare", javio je Milić.