uhvatila ih policija

Oboljeli se ne drže izolacije: Jedna zaražena žena otišla u ljekarnu, a zaraženi muškarac pokušao avionom otputovati iz Hrvatske

26.11.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Zagrebačka policija dojavila je o dva slučaja zaraženih građana koji se nisu držali propisanih mjera izolacije te su pod sumnjom da su počinili kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti

Policija je izvijestila da je u srijedu oko 6.30 sati u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu pristupio 59-godišnjak s namjerom putovanja iz Republike Hrvatske. Obavljenim provjerama i uvidom u liječničku dokumentaciju utvrđeno da je pozitivan na Covid-19 te da se ne pridržava izrečene mjere liječenja na adresi boravka.

Nakon utvrđenog, 59-godišnjak je izoliran od drugih putnika zračne luke te sanitetskim vozilom prevezen na adresu boravka u cilju liječenja i provedbe mjere. Po izlječenju, policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Drugi slučaj je zaražena žena koja je već zaradila kaznenu prijavu zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti. Naime 52-godišnjakinji je, iz razloga što je bila pozitivna na Covid-19, prethodno određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta, unatoč čemu je ona 11. studenoga u popodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i došla u ljekarnu na području Zaprešića.

Na taj način dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u ljekarni. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.