hrvatske ceste

Obnova jedne od najprometnijih vinkovačkih ulica, Ruđera Boškovića

18.05.2020 u 15:23

Bionic
Reading

Više od 16 milijuna kuna uložit će Hrvatske ceste u rekonstrukciju vinkovačke ulice Ruđera Boškovića, jedne od glavnih i najprometnijih ulica u gradu, a izgradit će se i biciklističke i pješačke staze te obnoviti 118 metara dugi most preko rijeke Bosut

Početak radova na rekonstrukciji te prometnice, dugačke 1.100 metara, najavio je u ponedjeljak u Vinkovcima predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Podsjetio je da već godinama traju razgovori s vinkovačkim gradskim vlastima kako i kada obnoviti tu ulicu s četverotračnim kolnikom, a nakon što je prošle godine u promet stavljena istočna vinkovačka obilaznica, konačno su se stvorili potrebni uvjeti da se priđe obnovi Ulice Ruđera Boškovića.

'Već godinama razgovaramo s gradskim vlastima Vinkovaca kako ovu prometnicu učiniti sigurnijom, a posebice ovo raskrižje na kojem se sada nalazimo (Ruđera-Boškovića-Matije Gupca) koje je ušlo u program sanacije opasnih mjesta koji se sufinancira iz sredstava Europske unije s nekih oko milijun kuna', kazao je Škorić.

Projektom je predviđen novi ulični profil na način da se četverotračni kolnik smanji na tri trake od kojih bi srednja traka služila za lijeve skretače u zonama križanja.

Izgradit će se i biciklističke i pješačke staze te obnoviti 118 metara dugi most preko rijeke Bosut koji se nalazi na toj prometnici.

'Znamo da je ova cesta bila jedna od glavnih prometnica u gradu Vinkovcima, iznimno prometno opterećenja. Zahvaljujem se Hrvatskim cestama, ministarstvu prometa i Vladi bez čije pomoći ne bi bilo moguće rekonstruirati jednu ovako zahtjevnu prometnicu. Nakon završetka radova dobit ćemo modernu prometnicu, opremljenu svom potrebnom infrastrukturom, nogostupom, autobusnim ugibalištima, pješačku i biciklističku stazu, kao i sređenu oborinsku odvodnju', kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci, a vrijednost cijelog projekta procijenjena je 16,5 milijuna kuna.