IZNERVIRANI FOTOGRAF

Objavljene spektakularne fotke uhićenja Džohara Carnajeva

19.07.2013 u 11:12

Džohar Carnajev

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sergeant Sean P. Murphy/Massachusetts State Police via Boston Magazine

Bionic
Reading

Američki policijski narednik Sean Murphy, razbješnjen kontroverznom naslovnicom magazina Rolling Stone sa slikom optuženog bostonskog bombaša Džohara Carnajeva, objavio je dramatične fotografije sa uhićenja terorista u lokalnom bostonskom listu bez odobrenja nadređenih

Murphy je fotografirao Džohara u Watertownu, gdje je bombaš pronađen u sklopu velike potjere 19. travnja. Fotografije su se prvo pojavile na internetskoj stranici Boston Magazinea u četvrtak poslijepodne, a potom su ih prenijeli Boston.com i ostali mediji.

Murphy je rekao listu da fotografije na kojima se vidi krvavo lice Džohara Carnajeva sa 'crvenom točkom' policijskog lasera na čelu prikazuju 'pravog bostonskog bombaša', a ne nekoga uljepšanog za naslovnicu Rolling Stonea.

Murphy je rekao da je ta naslovnica, za koju kritičari tvrde da glorificira Carnajeva, 'uvreda za svaku osobu koja je ikada obukla uniformu bilo koje boje ili bilo koje policijske organizacije ili vojnog ogranka, kao i za članove obitelji koji su ikada izgubili voljenu osobu na dužnosti'.

Policija američke savezne države Massachusetts najavila je da će provesti unutarnju istragu vezanu uz objavu fotografija.

Džohar Carnajev (19) optužen je za bombaški napad u Bostonu u kojima su poginule tri osobe, a 264 su ranjene. U potjeri je smrtno stradao njegov stariji brak Tamerlan Carnajev (26).