RANKO, A NE RAJKO

'Obiteljaši' prijavili Ostojića zbog spolne diskriminacije

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 18.06.2015 13:36
  • Objavljeno 18.06.2015 u 13:22
Ranko Ostojić na Zagreb Prideu

Ranko Ostojić na Zagreb Prideu

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko

Udruga U ime obitelji prijavila je ministra unutarnjih poslova i potpredsjednika vlade Ranka Ostojića, zbog diskriminacije na osnovi spola, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić, priopćila je ta udruga, pogrešno navodeći ime ministra kao Rajka Ostojića. Naknadno su poslali ispravljeno priopćenje s imenom Ranka Ostojića

Udruga U ime obitelji tvrdi da je ministar Ostojić na svom Facebook profilu na upit tko je pregledao teren na stadionu Poljud prije utakmice reprezentacije Hrvatske i Italije, 'iskazujući golemo nepoštivanje prema ženama, odgovorio 'vjerojatno neka bivša misica u ime organizatora''.

Podsjećaju da Zakon o ravnopravnosti spolova kaže da je 'zabranjeno javno prikazivanje i predstavljanje žena i muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol i spolnu orijentaciju'.

'Jako nas zabrinjava činjenica da potpredsjednik hrvatske vlade i ministar zloupotrebljava svoju političku moć i dostupnost medija za širenje spolnih stereotipa i seksizma. Ministar Ostojić svojom je izjavom stvorio ponižavajuće i uvredljivo okruženje za žene, srozavajući standarde hrvatskog društva u odnosu na poštivanja žena i zaštitu njihova dostojanstva. Očekujemo da gospođa pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poduzme odgovarajuće korake pokazujući da diskriminacija žena nije dopuštena u Hrvatskoj nikome, a najmanje političarima', izjavila je Željka Markić, članica upravnog odbora udruge U ime obitelji.

Prijavu udruge U ime obitelji protiv ministra Ranka Ostojića možete pročitati ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!