NAJMOĆNIJI ČOVJEK

Obama prestao pušiti jer se boji - supruge

24.09.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama, nesvjestan da su mikrofoni ispred njega uključeni, kazao je u ponedjeljak kako je prestao pušiti jer se boji - vlastite supruge.

Američki predsjednik govorio je na skupu o važnosti civilnog društva koji se održava na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a a na kraju skupa podigao se sa stolice i pitao muškarca pokraj sebe je li prestao pušiti. Kad mu je isto pitanje postavljeno odgovorio je: 'Nisam zapalio cigaretu vjerojatno već šest godina. To je zato što se bojim supruge.'

Poznat po dobroj liniji i zdravom stilu života, Obamina slabost dugo su bile cigarete i sebe je u memoarima opisao kao pušača. Njegovo pušenje i pokušaji da prestane bili su jedna od glavnih tema tijekom predizborne kampanje za Bijelu kuću 2008. godine.

U prvoj godini na dužnosti opisivao se kao "95 posto izliječenu osobu" no priznao je da povremeno posrne u naporima da prestane pušiti.

Prva američka dama Michelle Obama, koja se zalaže za jačanje javnog zdravstva, nije skrivala nezadovoljstvo činjenicom da njezin suprug puši no dodala je da on nikad nije zapalio pred kćerima. U veljači 2011. kazala je kako Obama prethodnih 12 mjeseci nije zapalio nijednu cigaretu.