PODRŠKA IZ SAD-a

Obama čestitao Josipoviću

12.01.2010 u 18:33

Bionic
Reading

Samo dva dana otkad je odnio pobjedu na predsjedničkim izborima, Josipoviću je došla i posebna čestitka s druge strane Bare.

Čestitku američkog gazde Baracka Obame Josipovću je predao američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley, a u njoj stoji:

'Primite moje najsrdačnije čestitke u povodu vašeg izbora za idućega predsjednika Hrvatske. Siguran sam da će prijateljstvo i partnerstvo između naše dvije zemlje pod Vašim vodstvom rasti tijekom godina koje dolaze. Bilo mi je zadovoljstvo prisustvovati NATO samitu u Strasbourgu-Kehlu, u travnju 2009, kad je Hrvatska dočekana kao nova članica. Članstvo u NATO savezu ističe važnu ulogu Hrvatske u promicanju mira i stabilnosti na jugoistoku Europe i u svijetu. Želim Vam posebno zahvaliti za ključan hrvatski doprinos u našim nastojanjima u Afganistanu. SAD snažno podupiru euroatlantske aspiracije vašeg naroda i hvale reformska nastojanja Hrvatske, osobito u borbi protiv korupcije i u promicanju pravne države. Radujem se što ću s Vama surađivati na našoj zajedničkoj viziji i našim zajedničkim ciljevima te Vam želim svaki uspjeh sada kada preuzimate nove odgovornosti kao predsjednik države.'